De Instructeurs

Onze instructeurs komen allemaal uit eigen gelederen, waarom wij voor deze vorm hebben gekozen is dat deze mensen vertrouwd zijn met de manier van lesgeven die wij bij hondensportclub Andor hanteren. De manier van lesgeven is bij ons gebaseerd op het aanpassingsvermogen aan de hond en de begeleider die daar achter staat. Met het motto van als de baas het niet begrijpt zal de hond het nooit begrijpen, hebben wij in de loop der jaren zeer veel tevreden hondeneigenaren mogen begeleiden. Als mensen bij ons vragen welke methode wij hanteren kunnen wij daar moeilijk antwoord op geven, dit omdat wij ons aanpassen aan de hond en de baas. Het kan nooit de bedoeling zijn als je een groep van tien combinaties hebt om dezelfde methode te hanteren die voor elke hond geschikt is. Vandaar dat onze eisen wat betreft instructie geven zeer hoog zijn.

 

Christa kwam ruim 10 jaar geleden bij Hondensportclub Andor met een kruising Mechelse Herder. Zij begon aan de A-cursus om vervolgens door te trainen en zo door te stromen naar Behendigheid en later naar GG. Door zowel Behendigheid als GG te trainen kwam zij erachter dat beide takken van sport een uitdaging zijn, elke tak van sport op haar eigen manier. Momenteel is zij in het bezit van twee Mechelse Herders, met een daarvan traint zij actief mee in de Behendigheidsgroep.

   

 

Peggy nam 15 jaar geleden voor het eerst deel aan een puppy cursus bij Hondensportclub Andor en is nooit meer weggegaan. Met twee Mechelaars en een kruising Rottweiler/Doberman heeft ze alle cursussen doorlopen. Peggy is in het bezit van het O&O diploma en hiermee erkend  O&O instructeur. Op dit moment is zij in het bezit van twee Beaucerons en een inmiddels gepensioneerde Mechelse herder. Met beide Beaucerons traint Peggy fanatiek mee bij hondensportclub Andor waar  ook veel plezier met elkaar wordt beleeft.

   

 

Inge is onze behendigheidsinstructrice. Inmiddels 10 jaar geleden is zij begonnen met Humphrye, een kruising Jack Russell/foxterriër. Na het doorlopen van de puppy, A-B-C-cursus zijn ze begonnen met behendigheid, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aantal mooie top 3 prestaties op diverse Nederlandse Kampioenschappen. Met ingang van 2014 mag Humphrye deelnemen in de veteranenklasse met een ander gezinslid en neemt Inge actief deel aan wedstrijden met Jackell, een pittige kruising Jack Russell/tekkel. Inge is een dusdanig echte liefhebster van de behendigheidssport dat zij tevens een opleiding gevolgd heeft voor scheidsrechter behendigheidswedstrijden bij de F.H.N.